Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Osmanli İmp. Neden Batti

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Osmanli Devleti Neden batti
merak konusunu herkes bir sey diyor
dogrusu ne ?[hline] Erst wenn die Wolken schlafen gehen
kann man uns am Himmel sehen
wir haben angst und sind allein

Gott weiss ich will kein Engel sein
Heaven Must Be Hell in Sky
Mesaj tarihi:
Bence içerde çıkan çok sayıda isyan ve çok ulusluluk en büyük nedenler.[hline]White_Rakkad,the Tikky ( :lol: ) 04 June 2003 16:31 tarihinde demiş ki:
Ben Tommy giyiyoruuum sen ex-port giyiyosuuun benim tişörtüm senin tişörtünü döveeeeer
Gallant, the Macho 14 June 2003 01:20 tarihinde demiş ki:
Kadın dediğin istanbul gibi olmalı, fethi zor fatihi tek

DiaBoLiC, 18 July 2003 10:02 tarihinde demiş ki:
HUGO PARMAKLARINIZIN UCUNDA
Mesaj tarihi:
Çocuğunu,kardeşini,babasını öldüren adamlardan doğru bişey yapmaları beklenemezdi.Batması normal osmanlının.Batmasa garip olurdu.
O sarayların bilmem nelerin haremlerin içinde gavur dölleri bilmem ne.Yedir,içir,sıçır,ondan sonra gelsin o gavur dölleri biz seni indireces tahttan öldüreces yağlı kementle sonra da kardeşin bilmem kimi çıkaracas tahta da der,küfürün alasını da çakar,yağlı kazığa da oturtur.
Ordunun başını çektiği söylenen yeniçerilerin hepsi gavur dölü olup,savaştan sonra ganimet toplamak için çıkarlardı er meydanına.Türk yiğitleri anadoludan toplanıp savaşta en önde kırdırılırken.
Vezirazamlar'ın vezirlerin %99u felan gavurdu.
Padişahların karılarının tamamı gavurdu.(Osman'dan sonra)
Bi padişahtan yüz küsür çocuk meydana gelirdi o haremden dolayı normal olarak.
Vs. vs.

Batmasa o padişahlık şaşardım.

Bak Türkiye'me.Demokratik Laik Hukuk Devleti.
OLAY BUDUR!

Sevgi ve saygı içinde,
Hep kendi doğrularımızın üzerine hayatımızı kurma dileğiyle...[hline] Dracula Mager[Humanity]
Cesur Yurek = Ulrich Honorsword
WhiteOne
[Army of Freedom]

Her şey Moonglow içindi..

Denizde kum,bende takma ad :-P
Mesaj tarihi:
Hatta şu formdaki yazılarımdan da bişeyler bulabilirsiniz.
http://www.paticik.com/forum/view.php?id=38608[hline] Dracula Mager[Humanity]
Cesur Yurek = Ulrich Honorsword
WhiteOne
[Army of Freedom]

Her şey Moonglow içindi..

Denizde kum,bende takma ad :-P
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
bi nevi...
her ülke sonrakinin devamı
osmanlı değil selcuklardan geliyor olay..
Ertuğrul Bey,bir Selçuklu komutanı sonuç olarak
batma meselesine gelinince..
çok ulusluluk,fazla geniş topraklar,lale devri diye gereksiz bişey de cabası,fazla büyük ve kontrolden çıkmış ordu..
Mesaj tarihi:
Taht kavgalari
Göz doymazlıgı
II.Abdülhamitin ingilizlerden borç alıp dolmabahçe sarayını (gereksiz yere) yaptırması Osmanlı ekonomisini çökertti
Din yüzünden geri kalmışlık
ingilizler almanlar ruslar tanklarla savaşırken bizimkiler daha ilkeldi
bunlar benim düşüncelerim ve bildiklerim[hline]
Mesaj tarihi:
dinlerin yapisi muhafazakardir. manidardir. yeni tesebbusler tesvik degil, kosteklenir. butun yaygin dinlerde, bu dinlere asiri baglilik gosterilen donemlerdeki medeniyetler cok yavas ilerleyebilmistir. bkz ronesans, bkz avrupa. bkz ulema, bkz osmanli.

dinin muhafazakar yapisinin etkisini ruhban sinifi - osmanlida ulema - kendi kontrollerini saglamlastirmak amaciyla cesitli yorumlarla daha da artirarak toplumu kendi etkileri altinda tutmuslardir. islerine geleni destekleyip islerine gelmeyeni kostelemislerdir. din yuzyillar boyunca bazi gruplarin digerlerini kontrol altinda tutmak icin kullandiklari arac olmustur. serbesti ve ozgur bir sekilde dini yorumlamak isteyenler ise kogustulmustur.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
iyi de bunu dine bağlayamazsın ki
ayrıca bir hadis var: "İlim Çin'de de olsa gidiniz." diye
araplardan da ünlü alimler çıkmış mesela, mesele dinde deil insanlarda
Mesaj tarihi:
ilim cinde olsa gidiniz hadisi musluman dunyasinda pek duyulmamis olsa gerek ki osmanli doneminde galatadan ucan hezarfen bir kese altin verilerek surgune gonderildi. ve diger bir cok potansiyel bilim adaminin ulema tarafindan sesi bastirildi. kutsal kitabinin oku kelimesiyle baslamasi ve peygamberinin birkac hadisi islam dininin kitleler uzerinde baski ile ilerlemeyi onleyici sekilde kullanilmasina engel olmadi.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Mesaj tarihi:
konuyu saptırmayalım
neydi konumuz hah
imzanın neden yıkılışı pardon
osmanlının imzası pardon imzaların osmanlıda pardon pardon
neydi be niye konuyu dağıtıyonuz ![hline] Durmak ölüm, taklit uşaklıktır; çalışmak ve yetişmek ise hayat ve özgürlüktür.
L.Y. Rauch

[Bu mesaj kermit_frog tarafından 05 August 2003 09:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
DraculaVigorous, 19 July 2003 23:59 tarihinde demiş ki:
Çocuğunu,kardeşini,babasını öldüren adamlardan doğru bişey yapmaları beklenemezdi.Batması normal osmanlının.Batmasa garip olurdu.
O sarayların bilmem nelerin haremlerin içinde gavur dölleri bilmem ne.Yedir,içir,sıçır,ondan sonra gelsin o gavur dölleri biz seni indireces tahttan öldüreces yağlı kementle sonra da kardeşin bilmem kimi çıkaracas tahta da der,küfürün alasını da çakar,yağlı kazığa da oturtur.
Ordunun başını çektiği söylenen yeniçerilerin hepsi gavur dölü olup,savaştan sonra ganimet toplamak için çıkarlardı er meydanına.Türk yiğitleri anadoludan toplanıp savaşta en önde kırdırılırken.
Vezirazamlar'ın vezirlerin %99u felan gavurdu.
Padişahların karılarının tamamı gavurdu.(Osman'dan sonra)
Bi padişahtan yüz küsür çocuk meydana gelirdi o haremden dolayı normal olarak.
Vs. vs.

Batmasa o padişahlık şaşardım.

Bak Türkiye'me.Demokratik Laik Hukuk Devleti.
OLAY BUDUR!

Sevgi ve saygı içinde,
Hep kendi doğrularımızın üzerine hayatımızı kurma dileğiyle..
Harbi ya doğru babasını kardeşini öldürenden ne beklenirki pehh[hline]Sørdêrs
Icq UIN : 100182070
Mesaj tarihi:
iyide babasını, kardeşini öldüren adam, adam gibi devlet yönetemez mi ? bilakis. adam işi biliyo. =)
biri sanırım saraylarda gavurlar fln demiş, oda halkı ve çevreyi türkleştirmeye yarayan bi 'taktik'. yani adamları gidip çoğunluğu türklerin oluşturduğu bi yere koyuyosun, önüne yiyeceğini, içeceğini koyuyosun. sora devleti dağıtmak, toprağına konmak isteyenede bahane olmuo. sen benim insanıma kötü davranıyosun asarım keserim fln gibi. yani senin sarayındaki, halkınla iç içe olan adam dicekki, yoo rahatım ben burda, dokunma bu insanlara hepside iyi insanlar filan falan işte..

ayrıca osmanlı elbet yıkılacaktı. bu çok kesin bir şeydi. çünkü osmanlı hiç bi zaman yerleşik bi imparatorluk olmadı. fetihe dayalıydı yaşamları. bakıyolar ellerinde yemek kalmıyo para kalmıyo, allah allah diyip şii lere saldırıyolar, ona buna sataşıyolar.[hline]G-power a.k.a gehena
werewolf

[Bu mesaj hella tarafından 05 August 2003 18:37 tarihinde değiştirilmiştir]
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Benim okudugum kitaba gore Osmanlı basta burokrasisini ve devlet yonetimini devşirmelerden yane hanedanla alakası olmayan kesimden yetistiriyordu bu sayede torpil olayı ve yozlasma cok ileri degildi.

Zaten tarihsel olarak bakıldıgı zaman ne zaman hanedan devletin her yerine el atmaya basladıysa o zaman gerileme basladı yane onemli yere gelen gorevliler yeteneklerinden dolayı deilde kan baglarından dolayı geldiler. Bi de bu denkleme teknoloji ve ilerleme dusmanı ulemalarını ekleyince cokus recetesi yazılmıs oluyo.
Mesaj tarihi:
Osmanlı (ya da resmi adıyla Devlet-i Ali Osmaniyye) artık zamanını doldurmuştu geri bir ülke idi!Geri bir toplum geri bir zihniyet bu yüzden yıkıldı!
Mesaj tarihi:
Sen gel Orta Asya'dan Anadolu'ya yerleş, Bizans'ı sıkıştır, başkentini topa tut, doğuyu batıyı kuzeyi güneyi ele geçir, tüm dünyayı düşman et kendine.
Matbaa'yı yıllar sonra getir, GAVUR İCADI BU SIÇIN ÜZERİNE!!! de,
Millet top tüfek bassın fabrikalarda, sen hala kılıç kalkan döv,
Millet sanayi devrimi yapsın buhar gücüyle fabrikalar kursun, maliyeti düşürüp malları ülkende satsın, küçük esnafını batırsın, parayı vursun,
Sittin sene borç al, sittin sene ödeyeme (hmm burası tanıdık geldi)
Bir de 1. Dünya Savaşı'nda yanlış tarafı seç, sen de batarsın.

TEKNOLOJİ[hline]horacegoesskiing, 15 July 2003 00:51 tarihinde demiş ki:
skini göremedim..

[Bu mesaj Eraq tarafından 14 August 2003 22:37 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...